Історія створення торгової марки «Кіккоман».

Століттями соєвий соус був незамінним компонентом японської та китайської кухні; в наші дні використання соєвого соусу вийшло далеко за рамки звичного Японії і Китаю. Це універсальна приправа, приготована з сої, пшениці і солі, в даний час вважається невід'ємною в західній кухні, націленої на підтримання здоров'я, і сьогодні ми додаємо соєвий соус майже в усі страви: від гамбургера до рагу, від салатів до десертів.

Давнє походження соєвого соусу оповите туманом кулінарної історії Азії, однак для багатьох, сьогодні соєвий соус викликає асоціацію тільки з одним ім'ям: Kikkoman .Історія Kikkoman і його знаменитого соєвого соусу почалася з невеликого виробництва сімей Могти і Таканаши, розташованого вздовж річки Едо Нода, невеликого міста поблизу Токіо. Протягом більше трьох сторіч, компанія, заснована цими сім'ями, створювала натуральні приправи, які вигравали нагороди по всьому світу, в тому числі отримали приз на Всесвітньому ярмарку у Відні 1873 року. Протягом багатьох років користувалися особливим статусом офіційного постачальника соусів Імператора Японії.

Проте, ім'я Kikkoman означає більше, ніж просто соєвий соус найвищої якості. Відповідно до японським фольклором, черепаха живе 10000 років, будучи, таким чином, символом довголіття, а довголіття - це мрія кожної компанії. Слова «kikko», що перекладається з японської мови як панцир черепахи, і « man »,що означає10 000,були обрані на початку як торгова назва для кращого соєвого соусу Могти, а пізніше в якості назви компанії. (Шестиугольник на логотипі продуктів компанії Kikkoman зображує панцир черепахи, в середині якого китайським ієрогліфом написано число 10 000). У 1971 році, через 250 років після початку виробництва соєвого соусу предками, сім'ї Могти і Таканаши об'єдналися для створення компанії Noda Shoyu Co., Ltd. У 1964 г. назва компанії була змінена на Kikkoman Shoyu Co., Ltd., а в 1980 компанію перейменували на Kikkoman Corporation.

Хоча соєвий соус і раніше проводиться в місті Нода і залишається провідним продуктом компанії, Kikkoman сьогодні являє собою набагато більше, ніж соєвий соус, і її діяльність розширилася далеко за межі берегів річки Едо. Соєвий соус Kikkoman зараз проводиться також в США, Європі, Сінгапурі і Тайвані. На додаток до різних виробництв, компанія Kikkoman створила широку мережу дочірніх підприємств і філій. Компанія пропонує широкий спектр продукції, починаючи від фармацевтичних препаратів, закінчуючи продуктами харчування східної кухні. Група Kikkoman включає в себе компанії Del Monte, Manns Wine Co., Ltd. і JFC International Inc. Компанія JFC International Inc. , Яка приєдналася до Групи Kikkoman, пропонує більше 8500 найменувань продуктів харчування східної кухні. Крім виробництва продукції під власною торговою маркою Dynasty, компанія JFC також представляє такі продукти як Nishiki Premium Grade Rice і Ozeki Sake.