Матча традиційний чай, який використовується в японській чайній церемонії. Виготовляється у вигляді порошку. Володіє солодкуватим смаком і насиченим ароматом.

На відміну від інших сортів чаю матча випивається разом з чайним порошком, що робить одну чашку матча рівносильній по корисності десяти чашкам звичайного зеленого чаю. Матча містить велику кількість антиоксидантів, а також мікроелементів (залізо, магній, натрій, фосфор, кальцій і т.д.) і вітамінів (А, С, Е, В1, В6).

Матча п'ється в чистому вигляді, без додавання цукру, меду або молока. У традиційній чайній церемонії прийнято пити матча перебуваючи в тиші та спокої.

Крім чаювання матча використовується також для приготування різних десертів. Все частіше можна зустріти десерти з матчі в японських і інших ресторанах. Ви завжди зможете знайти матчу в нашому асортименті, а також переглянути його на нашому сайті - Пудра зеленого чаю матча

Популярними рецептами десертів з матча ми і хочемо з Вами поділитися.

Коржі «Моті»

Інгредієнти:

Рис сорту «Моті-гоме» (можна і звичайний рис) - 1000 г

Соєві боби (адзукі) або дрібна червона квасоля - 500 г

Цукор - 500 г

Чорничний сироп за смаком

Пудра зеленого чаю (матча) - за смаком


Для початку потрібно підготувати рис і боби. Для цього боби замочуємо в теплій воді на добу, а рис ретельно промиваємо і замочуємо в холодній воді на ніч.

На наступний день боби відварюємо з цукром до тих пір, поки не вийде однорідна маса, а з рису зливаємо воду і варимо протягом 30-40 хвилин.

Після це рис перекладаємо в дерев'яну миску і подрібнюємо до однорідної клейкої маси. Додаємо в нього трохи чорнильного сиропу і пудри зеленого чаю для кольору. Наше тісто готове.

Прийшов час ліпити коржики. Готуємо для цього поверхню, присипану борошном, на якій і формуємо невеликі товстенькі коржі з отриманого тесту.

Всередину кладемо по чайній ложці пасти з адзукі і відразу подаємо.

Кекс із зеленим чаєм

Інгредієнти:

175 г легкого маргарину

200 г цукру

50 мл соєвого молока

3 яйця

1 банан

250 г борошна

1 ст л крохмалю

1 ч. Л. розпушувача

2 ст. л. пудри зеленого чаю

Борошно перемішати з розпушувачем і крохмалем. Духовку прогріти до 170 градусів.

Форму застелити пергаментом або папіром для випічки.

Цукор розтерти з маслом до отримання однорідної маси.

Яйця збити міксером в пишну піну.

Банан розім'яти виделкою або подрібнити в блендері.

У масляну суміш додати отримане пюре, пудру зеленого чаю, влити соєве молоко, все добре перемішати.

Тісто має вийти консистенції густої сметани.

Викласти в підготовлену форму, випікати 40 хвилин, перевіряти готовність, протикаючи корж дерев'яною паличкою - якщо кекс готовий, вона повинна бути сухою.

Чизкейк «Green Tea»

Основа: Печиво - 100 гр

Масло вершкове - 50 гр

Начинка: Крим чіз (Філадельфія) - 250гр

Цукор - 80 гр

Зелений чай-пудра "Матча" - 3 чайні ложки з гіркою

Натуральний йогурт - 200 гр

Желатин - 5 гр

Вода - 2 ст. ложки

Вершки 35% - 200 мл


Дно і боки форми (діам.20-22 см) обклеїти пергаментом

Печиво подрібнити, змішати з розтопленим маслом, розподілити по дну форми (можна ще додати в суміш товчені горіхи (50 гр) і розтоплений шоколад (50 гр)) і поставити в холодильник

Желатин замочити у 2 столових ложках води

Крим чіз загорнути в плівку і трохи підігріти в мікрохвильовці

Збити крим чіз з цукром

Додати чай і ще збити трохи

Додати йогурт і збивати 2 хв.

Желатин розчинити в мікрохвильовці. Додати в нього 2 ст. ложки від суміші, розмішати і вилити в основну суміш начинки, збити 2 хв.

В окремому посуді збити вершки і додати в основну суміш

Вилити начинку в форму і поставити в холодильник на час не менше 5 годин.

Прикраса: Білий шоколад розтопити, додати зелений чай, (на 50 гр. Білого шоколаду половину чайної ложки порошку зеленого чаю) перемішати і охолодити. З охололого чайного шоколаду ложкою зробити крихту і посипати верх чізкейку

Матча - тирамісу

Інгредієнти:

Жовтки-5 шт

Цукор-150гр + вода -100 мл

Вершковий сир "Маскарпоне" - 300гр

Вершки від 33% - 300 мл

Чай порошковий «Матча» -2 ч.л.

Вода (для чаю) - 50 мл

Палички «савойарді» -12шт.

Для промочкі:

Цукор - 80 гр

Вода - 80 мл

Кава розчинна - 10 гр

Амарето - 2 ст.л

Сир попередньо дістати з холодильника, щоб він був кімнатної температури.

Збиваємо жовтки в пишну (наскільки це можливо) масу.

Паралельно заливаємо чай гарячою водою, размешіваем.Сахар з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо «заварений» чай і кип'ятимо хвилинку-дві на невеликому вогні.

Не припиняючи збивання, вливаємо ГОРЯЧИЙ чайний сироп в жовтки і продовжуємо збивати до їх повного охолодження.

Додаємо сир і вимішуємо (не збивати!) Віночком до зникнення грудочок. Потім додаємо попередньо збиті вершки перемішуємо до однорідності.

Для промочкі цукор з водою доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо попередньо розведений гарячою водою кави. Даємо трохи охолонути і вливаємо амарето.

А тепер збираємо десерт. На дно склянок по половинці промочений палички, потім крем ... далі аналогічно.

Даємо нашим десертів «відпочити» в холодильнику, потім прикрашаємо і подаємо.