Якісоба - «смажена локшина в соусі», - блюдо японської кухні, запозичене з Китаю на початку XX століття. Для приготування якісоба локшину обсмажують в соусі разом з дрібними шматочками свинини або курки, капустою або морквою. Ця страва може бути як основним, так і виступати в якості гарніру, а також бути начинкою в бутербродах.

Якисоба – это гречневая Локшина, которая производится из гречневой муки. Это японский продукт, которому уже больше 350 лет. Якисоба богата белком и очень питательна, также в ней присутствуют витамины группы В, минералы, и аминокислоты. У японцев это блюдо пользуется большим спросом: она легка в приготовлении и подходит для быстрого перекуса.


Страви, які можна приготувати з лапши якісоба:

Локшина якісоба смажена з овочами;

Локшина якісоба з куркою і грибами;

Локшина якісоба з брокколі під устричним соусом;

Локшина якісоба з яловичиною під соєвим соусом;

Локшина якісоба з мідіями і солодким перцем;

Локшина якісоба з лососем;

Локшина якісоба з овочами і креветками.

Локшина якісоба з креветками і грибами:

Складові:

Гриби шитаке - 2 жменьки

Креветки королівські - 12 шт.

Локшина якісоба - 200 г.

Часник - 1 зубок

Імбир порошковий - 1 щіпка

Соус соєвий - 1.5 ст.л.

Перець Чилі - за смаком

Рослинна олія для смаження

Цибуля зелена, насіння кунжуту для прикраси блюда

Лимонний сік - за смаком.

Спосіб приготування:

Гриби шитаке замочити в гарячій воді на 30 хв. Креветки розморозити і почистити. Локшину якісоба варити 5 хв. в підсоленій воді. Потім промити її гарячою водою. На сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії, обсмажити в ньому Імбир протягом 30 секунд. Потім додати гриби і смажити їх близько 3 хвилин. До імбиру і грибів додати соєвий соус і прогріти 2 хвилини. Очищені креветки змочити лимонним соком. Обсмажити на окремій сковороді разом з часником 2 хвилини. Додати до креветок локшину якісоба і суміш з грибами. Все змішати і прогріти 1 хвилину. Викласти локшину на тарілку прикрасивши зеленою цибулею і кунжутом.